20 millió dolláros befektetést kapott a legforróbb magyar startup, amibe Ashton Kutcher is beszállt

A Bitrise az év eddigi legnagyobb kockázati tőkebefektetését húzza be a magyar startupok közül, tapasztalt külföldi befektető szállt be az IT-cégbe.

Az idei év eddigi legnagyobb magyar kockázati tőkebevonását jelentette be a magyar Bitrise:

20 millió dollárt, azaz 5,8 milliárd forint tőkét von be az ún. series B körben.

Tapasztalt külföldi befektető érkezik ezzel a Budapesten, San Franciscóban és Londonban is irodát üzemeltető IT-startuphoz, ugyanis a kört a párizsi székhelyű Partech vezeti, ami 333 befektetést és 55 exitet tudhat már maga mögött. Mellettük a svéd Zobito kockázati tőkebefektető is újként száll be a startupba, valamint a korábbi befektetőik közül a Y Combinator, az Openocean és a Fiedler Capital is újabb tőkét folyósít nekik.

A legforróbb magyar startup

A Bitrise az egyik legsikeresebb friss (öt évnél nem idősebb) magyar startup, a Forbes legújabb Legforróbb magyar startupok listáján holtversenyben végzett az első helyen az önvezető rendszert fejlesztő Aimotive-val.

A 2014-ben indult magyar Bitrise olyan szoftvert fejleszt, mely könnyebbé és hatékonyabbá teszi a mobilalkalmazás-fejlesztő csapatok életét: azaz pénzt, időt és erőforrást spórol a technológiai vállalatoknak, illetve maguknak a fejlesztőknek. Egyik legnagyobb erősségük, hogy teljesen testreszabható a szoftverük: akár Android, akár iOS, akár bármilyen más mobilplatform a cél, a már használt külső szolgáltatások is pár kattintással beépíthetőek. Már több mint 100 ezer mobilfejlesztő veszi igénybe a szolgáltatásukat, olyan cégek munkáját segítik, mint a Travelex, Virgin Mobile, Just Eat, Careem, DeNA, Buffer, vagy a Mozilla.

Évente átlagosan megháromszorozzák a bevételüket, az év végére a jelenlegi 60 főről 100-120 főre nőnek, és egy belső értékesítési csapatot állítanak fel. Két legnagyobb piacukhoz, az USA-hoz és az Egyesült Királysághoz lassan felzárkózik Japán, most annak a piacnak a fejlesztésével foglalkoznak. Távlati céljuk, hogy négy-öt éven belül az amerikai techtőzsdére, a NASDAQ-ra vigyék a Bitrise-t, ehhez 100 millió dolláros bevétel a küszöb.

Az idei évük már eddig is mozgalmas volt: idén áprilisban a hónap üzletének választottuk, hogy felvásárolták az angol-amerikai Outlyert, ezzel a Prezi óta az első magyar startup, amelyik külföldi céget vett meg.

A Bitrise a mostani befektetés előtt 3,5 millió dollár tőkét vont be összesen angyalbefektetőktől és a series A körben – nevezetesen Fehér Gyulától, az ex-Ustream-vezértől és az Oktogon Ventures társalapítójától, Ashton Kutchertől, a hollywoodi színész-befektetőtől, az egyik leghíresebb Szilícium-völgyi akcelerátortól, a Y Combinatortól, valamint a magyar Fiedler Capital és az OpenOcean finn kockázati tőkealapoktól. Az új befektetéssel 23,5 millió dollárt, azaz közel 7 milliárd forintot ér el az általuk eddig bevont tőke.

A befektetést a szolgáltatásuk fejlesztésére fordítják, annak érdekében, hogy az egész mobil fejlesztési (DevOps) ciklust lefedjék. Ennek köszönhetően a mobilfejlesztők egy olyan szolgáltatást kapnak, amin keresztül egy app fejlesztésének teljes folyamatát egy helyen lehet irányítani és nyomon követni.

“Idén az eddigi integrációk számát 400-ra szeretnénk duplázni. Így a fejlesztőknek még kevesebb időt kell az általuk választott külső szolgáltatások beállításával elpazarolni, és több idejük lesz magára az app fejlesztésére és későbbi fenntartásra,” – mondta el a befektetésről Birmacher Barnabás, a cég társalapítója és CEO-ja.

Forrás

https://startup-pannonia.eu/20-millio-dollaros-befektetest-kapott-a-legforrobb-magyar-startup-amibe-ashton-kutcher-is-beszallt