Design Pannonia – Design Thinking Training

Tervezői gondolkodás a gyakorlatban

December 11-én startol el és 13-án ér véget, a Startup Pannonia közösségnek szóló, SMART-UP projekt keretében megvalósuló, design thinking témájú workshop.

A három napos nemzetközi tréning angolul zajlik majd. A képzés célja, hogy bevezesse a résztvevőket a tervezői gondolkodás rejtelmeibe és megmutassa, hogyan tudják az elsajátított ismereteket a saját projektjeik esetében alkalmazni.

A képzést a design thinking módszertan alapjául is szolgáló learn by doing elv mentéépítettük fel, adunk egy rövid bevezetést az elméletbe, de a három napos tréningen a gyakorlaté lesz a főszerep. A hétvége onboarding-gal kezdődik pénteken, ahol a résztvevők megismerkedhetnek egymással, a használandó felületekkel és megalakulnak a csapatok. Aztán következik az ismerkedés az elmélettel és a gyakorlati feladathoz kapcsolódó központi kérdés meghatározása, az, amire a hétvége alatt a választ, illetve megoldást keressük. Tehát szombaton és vasárnap már aktívan dolgoznak majd a 4 fős csapatok, felvázolják a problémát, ötletelnek, prototípust gyártanak, majd zárásként a csapatok egymásnak prezentálják a végeredményt. Az izgalmas az lesz, hogy a csapatok valós projekten dolgoznak majd, a nemzetközi startup ökoszisztéma építés kihívásain, hiszen a SMART-UP projektnek is ez a célja. Így a résztvevők valódi, hasznos tudást kapnak, amit a saját, személyes projektjeiknél is alkalmazni tudnak a jövőben.

Ezért a képzést a teljesen kezdő érdeklődőknek és az olyan résztvevőknek is ajánljuk, akiknek nem teljesen ismeretlen a design thinking módszertan vagy a startupok világa.

Mivel a pandémia kezdete óta online workshopokat tartunk, sok tapasztalatot szereztünk azzal kapcsolatban, mi működik és mi nem. Azt gondolom a hatékonyság tekintetében már a személyes workshopokkal is felvesszük a versenyt online formában is, a dinamika azonban más lehet, ezért a három napos tréning alatt 4 órás workshopokon dolgozhatnak majd a résztvevők.

Az angol nyelvű tréningre itt lehet regisztrálni.

A rendezvény az INTERREG V-A Ausztria-Magyarország Program ATHU052 – SMART-UP projektjének keretében valósul meg. A projektet az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatja.

https://startup-pannonia.eu/hir/design-pannonia-design-thinking-training