GINOP projektzárás

Igazi sikersztori az induló vállalkozásokat mentorálással és induló támogatással segítő Forrás projekt.

Az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben vállalkozói képzés és tanácsadás segítségével 958 álláskereső és pályakezdő fiatal hozott létre új vállalkozást régiónkban 2020. augusztus és 2021. január között. Az ezt követő egy éves mentorálási időszaknak köszönhetően 1%-nál kevesebb lemorzsolódás mellett sikeresen valósították meg üzleti tervüket és maradtak önfoglalkoztatók legalább 2021. végéig. A projekt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül 632,79 millió forint vissza nem térítendő európai uniós és hazai költségvetési támogatásnak köszönhetően valósul meg 2022.06.30-ig.

A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, mint konzorciumvezető és a projekt megvalósításban résztvevő konzorciumi partnerei: Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa, Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, valamint a Tolna Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány közös projektjének célja az volt, hogy a Nyugat-Dunántúl régió területén új egyéni vagy mikro-vállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező álláskeresőket és fiatalokat felkészítse saját vállalkozásuk indítására és szakmailag segítse őket a működésük első évében.

A program segítséget nyújtott a bevontak vállalkozásainak megtervezéséhez, ismeret és készségfejlesztéssel és részletes üzleti terv kidolgozásával. A tanúsított terv szerint megalapított 958 vállalkozás 99%-a sikeresen igényelte a Magyar Államkincstár által közvetített 4.573.800 Ft vissza nem térítendő támogatást a tervei megvalósításához. Ez az álláskereső-pályakezdő státuszból induló vállalkozók kezdeti forrásszűkösségére nyújtott hatékony megoldást. A projekt kimagasló erőssége, hogy a felkészítést, indítást követően sem engedte el a kezdő vállalkozók kezét, hanem egy éven át díjmentes mentorálással segítette őket a szabályszerű és hatékony működésben, a felmerült problémák kezelésében, valamint az elnyert forrás üzleti tervnek megfelelő felhasználásában és adminisztrációjában.

A projekt keretében célként kitűzött 878 újonnan alapítandó vállalkozáshoz képest 958 jött létre a koronavírus okozta nehézségek ellenére is. Közülük egy év elteltével 950 működik. A projekt a GINOP-5.1.9-17 - Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése - képzés és mentorálás felhívásra, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése támogatásából valósul meg. A projektről bővebb információ a www.3000000.hu oldalon olvasható.

 

További információ kérhető:

Bányai Péter – projektvezető

info##kukac##3000000.hu

+36-96/512-531

+36-20/480 5889

https://startup-pannonia.eu/hir/ginop-projektzaras